5 Hotel Bajet Di Cameron Highlands Berdekatan Dengan Pasar Malam Golden Hills

Brinchang-Night-Market-in-Cameron-Highlands-photo-credits-to-kairuri-Instagram

 

1.DreamScape Apartment @ Golden Hill

studio_goldenhills1golden-hills03

Harga: RM 117**
Rating: 3.8/5.0
Jarak: 280 meter dari pasar malam
Review: Buat sementara,pihak hotel cakap,sarapan tak ada . tapi kat bawah ada 3 kedai makan . ada kedai makan Indonesia,kedai makan cina,kedai makan pak arab. ada 99mart . ada kedai runcit . ada dobi. macam duduk kat rumah je rasa . semua kemudahan ada Tiada apa yang saya tak suka . semuanya menyeronokkan . kami betiga jer,rumah besar . siap bagi extra 2x tilam singal,bantal and selimut .malam pertama tidur bilik . malam kedua , semua tidur depan . siap boleh guling2, ada kipas syiling yer,tapi tak pakai pun,pasal malam,sejuk ya ampun. kebetulan kami datang time musim hujan. selesa sangat . bebaloi gan harga tau,saya suka melancung . jadi pada penginapan ini harga tersangat murah.

 

2.Zetter Suites

288465715120521673

Harga: RM 109**
Rating: 3.9/5.0
Jarak: 280 meter dari pasar malam
Review: Staff baik, sementara nk tunggu check in pkul 3, nk guna tndas diorg bg guna tnds kat cafe.. kami pergi awal kat hotel sblum psr mlm buka takut xde parking.Sy cadangkan hotel kena sediakan selipar dlm bilik.. sejuk sgt.. lantai mozek sejuk.. xde selipar.. kalau blh sediakan yg pakai buang pun ok…

 

 

3.Smurf Inn Homestay

1193557_160406164000413542041193557_19041714450073801160

Harga: RM 136**
Rating: 3.7/5.0
Jarak: 1.4 kilometer dari pasar malam
Review: Lokasi stategik dengan tempat yang ingin dilawati. Boleh bawa anak kecil bermain di Smurf Inn Fun Park di sebelah hotel. Bilik selesa ada tv,peti ais dan locker. Kalau lapar boleh intercom cafe minta hantar makanan ke bilik. Saya duduk 3H2M, staff datang bilik kemaskan bilik ,tukar towel dll tanpa diminta.

 

4.Parkland Hotel

265213820265213829

Harga: RM 95**
Rating: 3.7/5.0
Jarak: 3.6 kilometer dari pasar malam
Review: Lokasi: 2 minit je jalan kaki ke KFC, mart, kedai makan (chinese, malay, Indian cuisine), shell petrol station, masjid. mmg sangat strategik. Dobi self service sebelah hotel sahaja. Kemudahan dalam bilik: hair dryer, kipas, toilet with water heater, wall plug pon banyak, senang nak cas semua gadget sekali gus. Setiap floor ada water dispenser, boleh top up air setiap masa. Senang bagi ibu yg nak buat susu dekat anak hehe. P/s: kalau pergi masa public holiday, mungkin akan susah sikit cari parking. Kalau hari berkerja takde masalah, parking senang. Overall: Untuk harga yg saya bayar, RM 41 (weekdays) saya berpuas hati dengan fasiliti & servis yg diberikan.

 

5.Dear Dino Villa Cameron Highlands

6743701a2516df1913887367fe2120e75edad15814e34aeb28eb0b0253258aee

Harga: RM 148**
Rating: 3.9/5.0
Jarak: 5.2 kilometer dari pasar malam
Review: Sgt recommended tempat ni.. xbising. Tenang.. sesuai sgt utk berehat. View cantik. Xjauh pn dr jalan utama… Dlm 5-10 minit je. Wifi je la xdpt nk connect. Slow sikit. Tp ok je.. semua org ade data sendiri skarang.. will repeat la senang cerita… Tp cadangan kalau ade nk upgrade bangunan buat yg mesra wheelchair… Kemudahan bg yg nak bawak ahli keluarga yg gunakan wheelchair…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »